designer

LYKKE KJÆR

Universelt strik til livet, tidsløse silhuetter, god og funktionel pasform, stærke farver og høj kvalitet.

Designer, Lykke Kjær

Lykke Kjær har strikket, siden hun var 10-12 år. Det første, hun strikkede, var en stribet bomuldsbluse i blå og grønne farver, og hun syntes, det varede alt, alt forlænge, før hun blev færdig. Men hun var alligevel blevet grebet af tekstilerne, og da hun skulle vælge studium, blev hun uddannet som tekstildesigner på Danmarks Designskole.

Når hun strikker i hånden i dag, er det mest for at teste en kvalitet, en strikketeknik eller en konstruktion. Hendes næste seriøse møde, med strik som teknik, var under hendes ansættelse som tekstildesigner for den svenske virksomhed Borgstena Textile, der producerer tekstiler til biler. Her blev hun ansvarlig for Volvo Car Corporation og alle de projekter, firmaet udviklede i samarbejde med dem. I et af projekterne forsøgte hun sammen med en gruppe dedikerede strikkyndige mennesker at skabe et facon-strikket biltekstil, og derefter var Lykke Kjær solgt.

Hun underviser designere, hun underviser virksomhedsledere i bæredygtighed og designtænkning og hun designer selv. Men hun har aldrig sluppet strikkeriet, og på denne hjemmeside kan du se hvorfor.

Der sker noget, når hun arbejder med garn, og hun siger selv, at hun bliver inspireret, ja næsten informeret, om garnernes vilje og liv og om farvers effekt på hinanden i stribeforløb.

Design & fabrikation

“LYKKE KJÆR”s udtryk tager udgangspunkt i en række farvekombinationer, som kendetegner mærket. Det gør, at man kan sammensætte hendes produkter på tværs af tid og udtryk. Dog vil der altid komme en overraskende farvesætning eller en skæv vinkel i hver kollektion.

Den strik, hun designer, bliver strikket på en dansk virksomhed. Nogle modeller bliver både strikket og syet hos hendes strikker - visse modeller bliver sendt til Polen for at blive kettlet sammen, en teknik, hvor de enkelte dele bliver "strikket" sammen med det samme garn, som trøjen er strikket i. Det giver en vidunderlig styrke til produktet, siger hun.

-Alt sammen er baseret på det, hun lærte som barn. Glæden ved kvalitet, håndværk og præcision i detaljen.

Her ses giga Rib-vest & sort kjole